Utanförskapet

2014

Utanförskapet kretsar kring Felix som med egna ord säger ”Jag vill vara som alla andra, men jag är ändå mest mig själv, annorlunda är ett annat ord för speciell”. Felix känner sig missförstådd och flyr in i sin egen värld där han själv bestämmer allt. Där kan det som är mörkt i livet istället få svämma över av ljus och färg.

Utanförskapet är brännande aktuell då förståelse för individuella skillnader ofta får stå åt sidan för en ibland fyrkantig mall som kanske inte passar alla.

Text och musik till Utanförskapet har skrivits av Fredrik Westin och Roger Rådström. Det är första gången som duon skriver en musikteater tillsammans.

Fredrik Westin
Fredrik är en mycket uppskattad föreläsare med Jag är pappa till Stålmannen där han berättar om sonen Olles neurologiska diagnoser och hur det påverkat hela familjen. "Om Tourettes var en människa skulle jag spöa skiten ur honom" (citat Olle) Under åren 2006-2011 var Fredrik gitarrist i det svenska hårdrocksbandet CORRODED.

Roger Rådström
Har genom åren medverkat vid flera av musikteaterns produktioner både som sångare, skådespelare och musiker. Han skrev även musiken till Svart som synden musikteaterns produktion 2008. Roger har fler strängar på sin lyra och är en flitigt anlitad kompositör, arrangör, körledare och inspiratör.

 
Medverkande sångare/aktörer
Magnus Schönberg
Linnea Kibe
Jan Löfgren
Anna Hanning
Håkan Borgsten
Anna Ulin
Joakim Sundman

Medverkande musiker
Anneli Rydh
Katarina Bergner Åhlén
Markus Ernehed
Jan-Olof Oscarsson
Anton Lindström
Lars Ericsson
Tomas Nyqvist
Kapellmästare
Roger Rådström

Text samt musik
Fredrik Westin och Roger Rådström
regi
Märit Bergvall