Vem behöver en skatt?

2018

Från vänster: Oscar Sundling Wallin (Marsvinet Leif), Lisa Gustafsson (Hönan Ulla-Mona), Anna-Hanna Rosengren (Tvättbjörnen Bingo), Karl Peter Eriksson (Marsvinet Konrad). Foto Lars Kroon
Vem behöver en skatt ensemblen

Vi möter vännerna hönan, tvättbjörnen och marsvinsparet – var och en med sina olika personligheter och kunskaper. De har hört talas om en skatt vid regnbågens slut. Men vad är det för skatt, och vad är en bra skatt egentligen?

Återigen har vi alltså nöjet att presentera en nyskriven barnopera av Malin Hülphers som skrev Hattstugan – en föreställning som blev en stor succé för Estrad Norr.

Vem behöver en skatt? är ett samarbete mellan Estrad Norr och Smålands Musik & Teater. Föreställningen hade premiär 8 februari 2018 på Spira i Jönköping och därefter turnerade i Småland innan den kommer till oss i Jämtland Härjedalen.  Under våren 2018 spelades föreställningen för skolbarn i Jämtland Härjedalen, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Turnén genomförs inom ramen för NMD – Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans. 

Medverkande
Libretto & musik
: Malin Hülphers
Regi: Maria Ringblom Hjertner
Scenografi/kostymtecknare: Gunnar Ekman 
Sångare: Oscar Sundling, Karl Peter Eriksson, Anna-Hanna Rosengren, Lisa Gustafsson.
Skådespelare: Malin Berg
Blåskvintett