Lena Johnson

Lena Johnson.

Lena Johnson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Ester Bodin-Karpe och för Irina Zaritskaya i London. Hon har även studerat för Tatjana Nikolajewa , Karl-Heinz Kämmerling i Saltzburg och Noël Flores i Wien.
Lena har tilldelats ett flertal stipendier från bl. a. Kungliga Musikaliska Akademien (utlandsstipendier, Wilhelm Freund-stipendiet och Gottfrid Boon-stipendiet) och konstnärsnämnden. Hon har vunnit första pris i British Council's pianotävling och i Wilhelm Peterson-Berger-tävlingen.  2003 tilldelades hon Länstidningen i Östersunds stora kulturpris.

Lena är verksam som solist, kammarmusiker och ackompanjatör och ger regelbundet konserter i Sverige och internationellt, där hon bl. a. haft engagemang i Londons Royal Festival Hall och turnerat i USA. 
 
Hon har gjort flera inspelningar för Sveriges Radio P2 samt fyra CD-produktioner för bl. a.  Caprice och Bluebell records, senaste skivan American Visions tillsammans med violinisten Karl-Ove Mannberg. 2001 och 2005 var Lena "Artist in residence" på Banff Centre for the Arts i Canada. Lena är även verksam som pedagog och är lektor i piano och kammarmusik vid Musikhögskolan i Örebro.